HTML

Digitális modellvasút

Modellvasutazással kapcsolatos tesztek, leírások. A saját terepasztalom illetve gördülő gyűjteményem bemutatása.

Friss topikok

Címkék

Ismerkedés a DigiWifivel.......

2014.01.31. 14:44 fezsotrain

Én mindig is nagyra értékelem a kis hazánkban, magyar gyártók által készített modellvasút kiegészítőket. A minap tettem szert egy új termékre a Digitools WiFi-s vezérlőjére. Gondoltam megosztom veletek első tapasztalataim. 

A vezérlőt kétféle kiszerelésben lehet megvásárolni, Én a "csupasz" verziót választottam, nálam az asztal alá került beépítésre így nem kellett a doboz. Ilyen esetben viszont figyelni kell az antenna biztonságos fix felszerelésére, nehogy leszakadjon a panelről. Kapunk a csomagolásban még egy kábelt amivel a központtal tudjuk összekötni és egy trafót. Ne használjunk más trafót hozzá, mert a panel csak 5V-al üzemel, így a vasutas trafók nem jók hozzá. A panelen találunk még egy plusz csatlakozót, oda pl: a pc illesztőt lehet csatlakoztatni akinek van. 

Nézzük a vezérlő programot. Amit első elindítás után látni fogunk, hogy nincs túlbonyolítva nem a látvány volt a fontos, hanem a használhatóság. Mivel friss termékről beszélünk biztos vagyok benne sokat fog még fejlődni a program sok új funkciót fognak még beleprogramozni. 

Az első lépés, hogy a programot letöltsük a a szokásos áruházakból. Van tabletes és telefonos verziója is. Miután feltelepítettük szükségünk lesz egy regisztrációra, hogy tudjuk használni a teljes programot. Miután beállítottuk a digiwifi kapcsolatunkat készen is állunk a program használatára. Az ikonra bökés után a következő képernyő fogad. 

P1266937_resize.JPG

P1266936_resize.JPG

Az első indítás után fel kell venni a mozdonyokat, váltókat a használathoz. Nagyon egyszerű a folyamat. Először is a + jel megnyomása után be kell írni a mozdony nevét majd a dekóder címét. Ha ezzel meg vagyunk jöhet a fénykép készítés és már kész is vagyunk. 

P1276949_resize.JPG

P1276950_resize.JPG

A váltóknál ugyan ezeket a lépéseket kell végigcsinálni. Amennyiben a váltó ikonja nem a megfelelő irányt mutatja, kicsit hosszabban tartva az ikonon az ujjunkat előjön egy kis menü és itt tudjuk átállítani az ikont. 

P1276946_resize.JPG

P1276954_resize.JPG

Amennyiben felvittük az összes váltónkat lehetőségünk nyílik váltóutak beállítására. Nagyon egyszerű a beállítás, a + gombmegnyomása után elnevezzük a váltóutat, majd kiválasztjuk a váltókat lementjük és kész. Ha nem áll megfelelően a váltóikon kicsit hosszabban rajta tartjuk az ujjunkat és átvált az ikon a jó irányba. 

P1276945_resize.JPG

P1276953_resize.JPG

Miután kiválasztottunk egy mozdonyt átkerülünk a mozdonyvezérlő oldalra. Felül látjuk a mozdonyunk nevét képét. Alatta a sebesség csúszkát, majd a funkció kapcsoló gombot és a cv értékek gombot az irány kapcsolókat és a lámpa kapcsolóját. 

P1276944_resize.JPG

P1276956_resize.JPG

P1276957_resize.JPG

Az utolsó kis ikon a beállítás képernyő. Ide kell beírni a licence kódot is. 

P1276952_resize.JPG

Számomra az első benyomások nagyon pozitívak voltak. Hamar és könnyen hozzá lehet szokni az irányításhoz. A funkciók közötti átváltások gördülékenyen mennek. Szerintem nagyon sok lehetőség rejlik még a programban, Biztos vagyok benne a fejlesztők ki is fogják használni, és hamarosan jönnek az újabb verziók. Én úgy gondolom amire egy normál asztal vezérléséhez kell azt már most is tudja, mindenkinek bátran ajánlom. Az ára töredéke a Roco termékéhez képest, és ugyan úgy megállja a helyét a rendszerben. 

Fezsotrain

www.fezsotrain.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fezsotrain.blog.hu/api/trackback/id/tr585791474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása