HTML

Digitális modellvasút

Modellvasutazással kapcsolatos tesztek, leírások. A saját terepasztalom illetve gördülő gyűjteményem bemutatása.

Friss topikok

Címkék

Csörgő felújítás a digitális kornak megfelelően..........

2013.04.19. 13:15 fezsotrain

Úgy kb. hat éve vehettem meg a most felújításon átesett csörgőmet.  Mivel már a kezdetektől számítva valamekkora asztalom mindig is volt, így pörögtek a méterek a csörgő fogaskerekeibe. A hatás nem is maradt el, annyira elkoptak, hogy már szinte elindulni sem akart. Úgy gondoltam, ha már úgy is felújíttatom a mechanikai részeket, az elektronikai rész is legyen felújítva. A folyamatokról készítettem pár képek amik itt láthatóak lejjebb a posztban. A mechanikát a Csikós műhely készítette el, az elektronika a Digitools műhelyben készült. Hab is került a torta tetejére a Posh Modell jóvoltából, a teljes kidolgozott vezetőfülke. Aki még nem ismeri Őket, érdemes megnéznie a honlapjukat, illetve a börzén felkeresni a standjukat, klassz magyar kiegészítőket árulnak a terepasztalokra.  akkor most jöjjenek az ígért képek a részletekről.  

1.jpg

A fekete alkatrészek a vezetőfülke részei, a két panel a ledes digitális világítás. Fentről lefelé haladva, a vezérlőpult a hátfal a panel burkolat és a felső led panelburkolata. 

2.jpg

A forgóvázakban ki lettek cserélve a csigák, fogaskerekek, új hézagolók lettek beépítve. Sokkal csendesebb és   egyenletesebb lett így a futása a mozdonynak. Itt már jó látható az új digitális panel a plux16 dekóderrel. Miért is érdemes kicserélni a fuggi féle panelt?  Sokkal finomabb vezérlés, új világítás funkciók, zárfény, ingamenet, tolató fény. 

3.jpg

4.jpg

Miután beforrasztottuk a tápvezetékeket a panelba, jöhetnek a világítás vezetékei. A panelon egyértelműen meg vannak jelölve melyik vezetéket hová kell forrasztani. De mielőtt nekifognánk az egésznek, fontos, hogy a mozdony öntött keretéből mindkét végéből egy flex korongnyi vastagságot vágjunk le. Csak így fér el a világítás panel. 

5.jpg

6.jpg

Miután kész vagyunk a forrasztásokkal, a panelt be kell helyezni a műszerfal elé, majd összeragasztani a két panelt. Előtte kis fúróval a kikönnyítésnél ki kell fúrni a ledek helyét. 

7.jpg

A műszerfal. Szerintem korrekt.. :) 

8.jpg

9.jpg

Szépen beilleszkedik a forgóváz fölé. Itt lehet jól látni miért is kell kivágni az alvázból a két végén. 

10.jpg

11.jpg

Fények....

12.jpg

Ezen a képen felkerült a borítás a felső ledre is. Ha benézünk a fülkébe, így már nem látszik a nyáklap sem. 

13.jpg

14.jpg

Összeszerelve. Miután kész vagyunk a szereléssel a következő funkciók érhetőek el, tolató fény, fénytompítás, vörös zárfény, fényszóró kikapcsolása ingamenetben tolt üzemmódban.         Fülkevilágítás  hamarosan. 

www.digitools.hu

www.posch-modell.hu

www.fezsotrain.hu

Jó szerelést mindenkinek! .......

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fezsotrain.blog.hu/api/trackback/id/tr905234533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása